Recepty do vaší kuchyně
Krémová dýňová polévka s kokosovým mlékem
Dýňová polévka patří mezi oblíbené podzimní klasiky. Je krásně krémová i bez mouky, výživná a díky zázvoru také příjemně zahřeje. Příprava je rychlá a jednoduchá. Ideální recept na všední večer i slavnostní menu. Ingredience (4 porce): 1 menší dýně Hokkaido 2 mrkve 1 cibule 2 stroužky česneku kousek čerstvého zázvoru (cca 2 cm) 400 ml kokosového mléka olivový olej sůl a čerstvě mletý pepř dýňová semínka na posypání čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu voda nebo zeleninový vývar Postup: Dýni omyjte, rozkrojte a lžící vydlabejte semínka. Nakrájejte ji na menší kostky. Slupku není třeba loupat, při vaření změkne. V nerezovém hrnci Tria Plus ohřejte trochu olivového oleje a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a krátce orestujte, aby se uvolnila vůně. Do hrnce přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a kostky dýně. Krátce orestujte, podlijte vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina téměř ponořená. Osolte, opepřete a vařte přibližně 20 minut doměkka. Polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Vmíchejte kokosové mléko a ještě krátce prohřejte. V případě potřeby dochuťte. Podávejte ozdobené opraženými dýňovými semínky a čerstvým koriandrem. ⏱️ Hotovo za 30 minut Tip na servírování: Skvěle chutná s čerstvým pečivem nebo krutony.
Zjistěte více

