Když se venku ochladí, dýňové curry od Marušky Veg je ideální volba. Je krásně krémové, voňavé, jemně pikantní a plné podzimních chutí. Navíc ho zvládnete připravit za půl hodiny. A s WOK pánví z řady Vital s netoxickým povrchem jde vaření raz dva. ✨
Ingredience (2 porce)
- 1 pl kokosového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 pl kari koření
- ½ střední dýně hokaido na kostičky
- 300 g vařené cizrny
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml zeleninového vývaru
- hrst čerstvého špenátu
- sůl, pepř, citronová šťáva
Postup
1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Po chvilce přidáme kari koření, krátce orestujeme, aby se rozvonělo.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou a očištěnou dýni a propláchnutou cizrnu. Promícháme, podlijeme kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem. Necháme povařit cca 20 minut, dokud dýně nezměkne.
3. Přidáme čerstvý špenát, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Můžeme podávat samotné, s tortillou, pitta chlebem nebo rýží.
Servírování
Podávejte samotné, s rýží, tortillou nebo pita chlebem.
Skvělé, rychlé a hřejivé jídlo, které si oblíbíte po celý podzim i zimu.

Postup s videem najdete u Marušky na Instagramu @maruskaveg


