Přejít na obsah
Maldonská sůl jako dárek nad 2000 Kč 🎁
Doručení do Vánoc zdarma 🚚
Vrácení zdarma do 60 dní
Dýňové curry Muaruskaveg

Dýňové curry od Marušky Veg

Když se venku ochladí, dýňové curry od Marušky Veg je ideální volba. Je krásně krémové, voňavé, jemně pikantní a plné podzimních chutí. Navíc ho zvládnete připravit za půl hodiny. A s WOK pánví z řady Vital s netoxickým povrchem jde vaření raz dva. ✨

Ingredience (2 porce)

  • 1 pl kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 pl kari koření
  • ½ střední dýně hokaido na kostičky
  • 300 g vařené cizrny
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • hrst čerstvého špenátu
  • sůl, pepř, citronová šťáva

Postup
1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Po chvilce přidáme kari koření, krátce orestujeme, aby se rozvonělo.

2. Přidáme na kostičky nakrájenou a očištěnou dýni a propláchnutou cizrnu. Promícháme, podlijeme kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem. Necháme povařit cca 20 minut, dokud dýně nezměkne.

3. Přidáme čerstvý špenát, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Můžeme podávat samotné, s tortillou, pitta chlebem nebo rýží.

Servírování
Podávejte samotné, s rýží, tortillou nebo pita chlebem.
Skvělé, rychlé a hřejivé jídlo, které si oblíbíte po celý podzim i zimu.

Dýňové curry od Marušky Veg
Postup s videem najdete u Marušky na Instagramu @maruskaveg

Předchozí příspěvek Další příspěvek

Doporučené nádobí do vaší kuchyně