Apple crumble podle Marušky Veg je dezert, který během chladných dní vykouzlí hřejivou atmosféru.
Je rychlý, jednoduchý a zvládne ho opravdu každý. Perfektně se hodí na zimní večery, sváteční setkání i chvíle, kdy si chcete jen tak dopřát něco dobrého.
Ingredience (2 porce):
- 2 jablka
- 1 pl kokosového oleje
- 1 pl javorového sirupu
- 1 čl skořice
- špetku soli
- šťávu z ½ citrónu
- na drobenku
- 4 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce hladké nebo špaldové mouky
- hrst nasekaných mandle
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 pl javorového sirupu
- 1 pl skořice
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme kokosový olej a přidáme na kostičky nakrájená jablka.
- Přidáme skořici, špetku soli, javorový sirup a šťávu z citrónu. Restujeme 5 minut, dokud ovoce nezměkne a nezačne karamelizovat.
- Mezitím si v misce promícháme všechny suroviny na drobenku. Drobenku přisypeme k ovoci na pánvi a zlehka ji opékáme 2–3 minuty, dokud nebude voňavá a křupavá.
Servírování:
Můžeme servírovat rovnou z pánve, ideálně s rostlinným jogurtem.

Postup s videem najdete u Marušky na Instagramu @maruskaveg


