Přejít na obsah
💥 Elmich Days: slevy až 20 %
Dárek na objednávky nad 2000 Kč 🎁
Nyní s dopravou zdarma 🚚
Nerezová pánev na sauté s světlým vnitřním povrchem a průhledným skleněným víkem, obsahující uvařený brokolice a červenou cibuli.

Inspirace na vaření

Nabízíme nejen výjimečné kuchyňské produkty, ale také jedinečné recepty, které vám pomohou připravit vaše nové oblíbené jídlo.

Recepty do vaší kuchyně

Thajské kari s kuřetem a bramborami

Thajské kari s kuřetem a bramborami

Krémové, jemně pikantní a hotové do 30 minut Pokud milujete hřejivé asijské chutě, tohle jemně pálivé žluté kari si zamilujete. Kuřecí maso, brambory a mrkev se krásně spojí v kokosové omáčce plné thajských vůní. Skvělá volba pro rychlou večeři i víkendové vaření. Ingredience (pro 4 porce): • 2 lžíce oleje (např. řepkový nebo kokosový) • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno • 2–3 lžíce thajské žluté kari pasty (podle chuti) • 400 ml kokosového mléka • 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky • 2 mrkve, nakrájené na kolečka • 2 kuřecí prsa, nakrájená na menší kousky • 100–150 ml vody nebo vývaru (dle potřeby) • sůl a pepř podle chuti • čerstvý koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu • k podávání: jasmínová rýže Postup: 1. V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte kari pastu a krátce orestujte, až se rozvoní (asi 1 minutu). 2. Přilijte kokosové mléko a dobře promíchejte. Přidejte brambory a mrkev a nechte 5–7 minut jemně vařit. 3. Vložte kuřecí maso a případně přilijte trochu vody nebo vývaru, aby bylo vše pěkně ponořené. Zakryjte a vařte dalších 10–12 minut, dokud nejsou brambory měkké a maso hotové. 4. Osolte, opepřete a podle chuti můžete přidat špetku cukru nebo limetkovou šťávu. 5. Podávejte horké, posypané čerstvými bylinkami a s porcí rýže.

Zjistěte více